Mike Diamondz

Mike Diamondz pe numele real Ntumba K. Michael Richie s-a nascut in Bucuresti, in data de 26 februarie 1983. Parintii lui au locuit in Romania pe timpul studiilor universitare, apoi s-au intors in Congo cand Mike era inca foarte mic.

La varsta de 19 ani Mike Diamondz s-a intors in Romania si a inceput sa inregistreze prima sa compozitie muzicala “I still…” la casa de productie Urban Records.

Colaborarea cu casa de productie nu a fost una multumitoare astfel incat in 2006, Mike Diamondz a decis sa inceteze colaborarea cu Urban Records si sa se alature lui YOLO intr-un proiect muzical sustinut de DJ Christu.

In paralel, Mike impreuna cu Tom Boxer au creat propriul grup DREAM CITY.

Mike Diamondz si-a creat propriul stil muzical, o eleganta combinatie de ritmuri jamaicane si indian grooves, un stil particular apropiat hip-hop-ului modern.

Ca si MC, Mike Diamondz a lucrat cu artisti consacrati ca: John Creamer, Angel Anx, Djuma Soundsystem, Noir, Daley Paley, Patrick La Funk ,Dj Exacta ,Martijn Tel Velden, Mark Wilkinson, Trophy Twins, king Unique, Tom Novy.

In 2007 Mike Diamondz a deschis Liberty Parade impreuna cu Robbie Rivera si Brian Cross.

Mike Diamondz a mai compus piese pentru: Zale, Raku, Moga, DJ Sava (“SUNSHINE”), Camuflaj, si Vanotek.

Trupa lui Mike Diamondz, Dream City si-a lansat in 2006 primul hit “Deep in Love”. Piesa care a stat 32 de saptamani in Romanian billboard.

Cel de-al treilea single Dream City “Loving you”, un feature cu Vanotek, a fost numarul 1 pentru 2 saptamani in vara lui 2009 in billboard Vibe FM si Radio 21.

Tot in 2009 este de mentionat colaborarea muzicala dintre Tom Boxer si Mike Diamondz la piesa “Dancing”.

In 2010, featuring-ul cu Nick Kamarera pentru piesa “Thailanda” a devenit iarasi un hit al verii, fiind o o piesa difuzata in heavy rotation de principalele posturi de radio.

Iar in 2011, colaboreaza din nou, cu Nick pentru piesa “Kalya”.

Tot in 2011, Mike Diamondz pune bazele “Diamz Industry- music & video” un proiect care sa acopere toate aspectele legate de zona entertainment-ului.

In 2014 Renee Santana si Mike lanseaza piesa “Letting Go” cu care au concurat la Eurovision 2014, insa voturile juriului si cele ale publicului nu au trimis piesa “Letting Go” in finala.

In 2015, Mike Diamondz revine in forta pe piata muzicala alaturi de o noua casa de discuri, Lanoy Records si un featuring de milione alaturi de binecunoscutul F.Charm, pentru piesa “Pan-la fund”.

2015 se prezinta cu un nou stil pentru piesa “La Onda”, un single in limba spaniola, cu o vibratie a iubirii foarte puternica, ale carei versuri te trimit cu gandul la tot ce este mai frumos atunci cand vorbesti despre relatia de dragoste dintre doi oameni.

Facebook : https://www.facebook.com/mikediamondzofficial

https://www.youtube.com/watch?v=L-kGBcEKcbI

https://www.youtube.com/watch?v=3j0JGTmXSdQ