Corina Chiriac

Corina Chiriacs-a nascut pe 26.10.1949 in Bucuresti, ca fiica a compozitorului Mircea Chiriac (n. 1919 – d. 1994 Bucuresti), si a profesoarei de pian Elisabeta Chiriac (d. 2002), ambii parinti fiind profesori la Conservatorul de Muzoica “Ciprian Porumbescu” din Bucuresti. A urmat 11 ani de zile “Scoala de Muzica Nr. 1” din Bucuresti, luând însa demica lectii de pian si vioara, dar în 1965 a debutat ca solista vocala, la Casa Studenteasca “Grigore Preoteasa”…
În 1967 este admisa la Actorie, la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “Ion Luca Caragiale” (“IATC”), la clasa prof, Constantin Moruzan, asistenti Mihai Mereuta, pe care l-a terminat la clasa prof Monit Ghelerter, asistenta Adriana Pitesteanu în 1971. A debutat la Teatrul de Comedie din Bucuresti într-o piesa de Eugen Barbu, în regia Sandei Manu.
Face parte din echipa de studenţi actori care fac figuraţie la teatru, Studiourile Buftea şi TVR. Joacă în serialul ”Muşatinii” în regia Soraner Coroamă Stanca.
În 1970 debuteaza la Televiziune, la concursul “Steua fara Nume”, în regia cunoscutului realizator Sorin Grigorescu. Apoi participa la “Zilele Culturii Române” din Polonia, si în 1971 la “Cerbul de Aur” din Brasov, având nenumarate aparitii pe scenele si la televiziunile din tara si strainatate, etlabându-se ca o cântareata de renume international. …
Este o cântăreață de muzică ușoară, compozitoare, textieră, realizatoare de emisiuni de televiziune și actriță din Romania. Corina Chiriac a fost una dintre solistele de mare succes din muzică ușoară din anii ’70 și ’80.

Facebook: https://www.facebook.com/CorinaChiriacPaginaOficiala