Lavinia

Lavinia Parva este o cantareata de muzica dance, nascuta pe 21 noiembrie 1984, la Timisoara.

In copilarie, Lavinia Parva a fost un copil tare neastamparat, care le dadea mereu batai de cap parintilor. Mai tarziu, la scoala, artista a fost la fel de obraznica. Nu ii placea sa asculte de invatatoare si nici nu era atrasa de studiu.

Intr-un interviu recent, Lavinia Parva a declarat ca invata doar pentru note, ca sa nu fie pedepsita de parinti. Cea mai mare boacana a ei a fost atunci cand a luat banii din fondul scolii si i-a cheltuit cu colegii intr-un parc de distractii. Pentru aceasta fapta, cantareata a fost pedepsita o luna.

Chiar daca nu i-a placut sa invete, Lavinia Parva visa se devina invatatoare sau profesoara de muzica.

Drumurile vietii au dus-o spre alte domenii: modellingul, apoi muzica. Lavinia Parva a cochetat o vreme cu moda, prezentand creatiile celor mai mari case de moda din Romania. In 2000 si in 2001, Lavinia a castigat doua concursuri de Miss – Miss Timisoara, respectiv Miss Litoral. Dupa absolvirea Liceului “Anghel Saligny” in 2002, Lavinia Parva intra la Facultatea Romano-Americana la sectia Management si Marketing.

Adevarata lansare pentru Lavinia Parva a venit in 2003, odata cu infiintarea trupei Spicy. Alaturi de Doinita Veleanu, Lavinia a lansat celebrul hit “Mi-e frica (sa dorm singurica)”. Au urmat alte cateva piese de succes – “Aroma dragostei”, “Chipul tau”, dupa care, in 2005, Spicy se destrama. Dupa doua albume – “Bikiny Party” Si “Aroma Dragostei”, Lavinia Parva decide sa urmeze o cariera solo.

In 2005, cantareata a inceput o cariera solo, scotand pe piata discul `Doar eu`. Materialul cuprinde hit-urile `Doar eu sunt perechea ta` feat Korekt , `Suflet langa suflet` feat Marcel Pavel si `As zbura`. Lavinia Parva a plecat in Spania sa lucreze cu producatorii cd-ului Cafe del Mar. In 2006, Lavinia a lansat albumul ‘Vida Mia’, iar in 2008 scoate ‘Dragoste in secret’. In iarna lui 2010, Lavinia incearca o revenire in topuri cu piesa ‘Ai Ai Ai’, pe care o lanseaza pe net sub pseudonimul Moralinda. Succesul a intarziat sa apara, asa ca Lavinia nu a promovat piesa. In noiembrie 2011, Lavinia a lansat singleul ‘Up & Down’.

In 2015 Lavinia se intoarce la prima ei iubire, muzica latino, cu noul single si videoclip “Aroma Del Amor”

https://www.youtube.com/watch?v=dZhxFB094Sw

https://www.facebook.com/laviniaofficial