DYA

Dya s-a nascut pe 9 mai 1994, la Iasi, orasul in care a absolvit Colegiul National de Arta “Octav Bancila, sectia canto/muzica usoara-jazz.

Ambitioasa, frumoasa si talentata sunt cuvintele care o descriu cel mai bine pe DYA – una dintre cele mai tinere artiste Cat Music.

A pasit prima data pe o scena la 5 ani jumatate. In anul 2006, reprezinta Romania la Eurovision Junior, alaturi de trupa “New Star Music”, unde obtine locul 6 cu piesa “Povestea mea”/”My story”. Pe langa pasiunea pentru muzica, Dya, pe numele sau real Diana Ioana Prepelita, si-a descoperit si veleitati pentru jurnalism si actorie. A fost coprezentator al emisiunii Kids Land, de la Antena 1 Iasi, si al emisiunii Tara lui Piticot”, din cadrul TVR Iasi si a jucat in numeroase piese de teatru, alaturi de actori renumiti ca Eugen Cristea si Monica Ghiuta.

Dupa ce a castigat nenumarate trofee la festivalurile la care a participat, DYA se alatura portofoliului Cat Music si lanseaza single-ul “Down the earth”, urmat la scurt timp si de un videoclip a carui regie este semnata de catre Florin Botea. Dupa single-urile “Stai” si “Snow Story”, DYA lanseaza hitul “Don’t Know”, un single semnat de Costi Ionita. La scurt timp de la momentul lansarii, piesa se claseaza in Top 10 al clasamentelor de specialitate.

„Muzica este medicamentul sufletului. Spun asta pentru că mă însoţeşte oriunde, este mereu prezenţa, iar atunci când sunt supărată încep să cant şi toate lucrurile revin la normal, iar eu sunt fericită.”

Premii obţinute:

Trofeul ,,TI AMO”, 2006, Oneşti cu piesa ,,Înger alb”, compozitor Eugen Ungureanu;

Marele Premiu Nurnberg, Germania, 2006;

Trofeul ,,Flori de gheaţă” 2006, Bucureşti;

Trofeul ,,Constelaţia Necunoscută”, Vaslui, 2006;

Premii I în Arad, Techirghiol, Vaslui, Dorohoi, Tecuci, Craiova, Aleşd, Piatra Neamţ;

Premiul II – Festivalul internaţional ,,O Europă deschisă” – Moscova, Rusia, 2005;

Premiul II – Festivalul internaţional ,,Steaua Elatului” – Chişinău, Republica Moldova;

Premiul II – Festivalul internaţional ,,Aurora boreală” Russe;

Premiul II – Concursul ,,Fresh Mania” organizat de postul de televiziune Naţional TV.

Official site: http://www.dyamusic.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/DyaOfficial

Asculta aici noul single : DOR – https://www.youtube.com/watch?v=N60w9vEJ9ck